הפרעות חרדה נוצרות בגלל מכלול גורמים הכוללים מצבי לחץ סביבתיים (כמו תנאי ילדות קשים או חשיפה לטראומה), בגלל שינויים במנגנוני וויסות החרדה במוח ותכונות אישיותיות. יש ראיות לכך שרגישות לחרדה יכולה להיות תכונה מורשת (גנטית) שיכולה להיות חבויה ולא לבוא לידי ביטוי עד שהאדם נחשף לגירוי סביבתי שמעורר אותה. אם אין סיבות רפואיות לחרדה (למשל,פעילות לא מווסתת של בלוטת התריס), ראיון על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג קליני על דפוס התסמינים, שכיחותם, חומרתם וההגבלות שהם גורמים – יוכלו לסייע לאבחון את הבעיה בצורה מדוייקת.
בעשורים האחרונים חלה התקדמות רבה בטיפול בחרדה וטיפול יעיל בה עשוי לכלול טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שבה המטופל לומד לזהות את דפוסי החשיבה ואת ההתנהגויות הקשורות במצוקה החרדתית ומקבל כלים לשינויים התגובות הלא רצויות ולפיתוח דרכי התמודדות יעילות יותר. טיפול אפקטיבי בחרדה עשוי לכלול, לעיתים, גם טיפול תרופתי באמצעות תכשירים אנטי-דכאוניים או תרופות מפחיתות-חרדה.
כדי להבין טוב יותר את עקרונות הטיפול בהפרעות חרדה בקליניקה שלנו קראו את המידע על טיפול קוגניטיבי–התנהגותי.
במרפאה פרטית שלנו אנו שומרים מספר שעות טיפוליות בתעריף מוזל לרווחת אנשים המתקשים לעמוד בעלויות של שירות מקצועי פרטי. אם בתום הראיון הראשון יתברר לכם שיתקשה עליכם לעמוד בתעריפי הטיפול, ננסה למצוא יחד דרך כדי לאפשר לכם בכל זאת לקבל אצלנו את העזרה לה אתם זקוקים.